Nieuws

Wie is Chris Wood, de spits die zijn oude club Newcastle pijnigt met een hattrick?

Wie is Chris Wood, de spits die zijn oude club Newcastle pijnigt met een hattrick?

26-12-2023 15:25 Laatste update: 15:26

Chris Wood heeft op Boxing Day zijn oude club Newcastle United ongelooflijk veel pijn gedaan. Met een hattrick zorgde de aanvaller van Nottingham Forest voor een geweldige stunt op St. James' Park. Wie is Wood eigenlijk? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor!

Het begin

Chris Wood werd op 7 december 1991 geboren in Nieuw-Zeeland. Op zeventienjarige leeftijd haalde West Bromwich Albion de aanvaller naar Engeland toe, waar hij de rest van zijn loopbaan zou spelen. Bij West Brom kwam Wood tot veel minuten in de Championship, maar toen de club promoveerde naar de Premier League was er geen ruimte meer voor hem.

Avonturier binnen Engeland

West Brom besloot Wood te gaan verhuren en deed dat aan achtereenvolgend Barnsley, Brighton & Hove Albion, Birmingham City, Bristol City en Millwall. In 2013 kwam het van een definitieve transfer. Leicester City pikte Wood op en gaf hem direct het vertrouwen. In het seizoen 2013/14 promoveerde de club naar het hoogste niveau van Engeland en weer hoefde Wood in de Premier League niet op minuten te rekenen. De aanvaller uit Nieuw-Zeeland besloot de overstap naar Leeds United te maken en groeide daar uit tot topscorer van de Championship.

Korte periode bij Newcastle United

Na het succesjaar besloot Wood de overstap te maken naar Burnley, waar hij uiteindelijk 4,5 jaar actief zou zijn. De spits kwam in totaal tot 144 wedstrijden voor Burnley in de Premier League en scoorde daarin 49 keer. In januari 2022 transfereerde Wood voor dertig miljoen euro naar het steenrijke Newcastle United. Toen in de zomerstop Alexander Isak werd binnengehaald, kon Wood alweer vertrekken. Afgelopen zomer besloot hij dan ook te tekenen bij Nottingham Forest.

Terugkeer in Newcastle

Op 26 december keert Wood voor even terug in Newcastle. Met Nottingham Forest gaat hij op bezoek bij The Magpies en dat duel wordt een spektakel. Isak schiet de thuisploeg al vroeg op voorsprong, maar dan staat Wood op. De oud-speler van Newcastle maakt een hattrick en helpt zijn ploeg aan de 1-3 zege.