Nieuws

Waar komt USV Hercules, de club die Ajax uitschakelde, vandaan?

Waar komt USV Hercules, de club die Ajax uitschakelde, vandaan?

25 januari - 17:00 Laatste update: 15:13

USV Hercules staat na de stunt tegen Ajax wederom voor een loodzware opgave: het verslaan van SC Cambuur Leeuwarden in de achtste finale van de KNVB Beker. Waar komt deze club eigenlijk vandaan? VoetbalNieuws geeft je het antwoord op alle voetbalvragen!

Sportpark Hercules

Tijdens de loting voor de achtste finale werden de Leeuwarders gekoppeld aan USV Hercules, één van de inmiddels twee overgebleven amateurclubs in het hoofdtoernooi. Wederom wordt het duel niet gespeeld op het Sportpark Voordorp, omdat de faciliteiten voor een dergelijke wedstrijd daar simpelweg te klein zijn.

Waar komt Hercules vandaan?

Er wordt voor dit duel uitgeweken naar sportpark Zoudenbalch, de thuisbasis van Jong FC Utrecht. Vanzelfsprekend is dat ook de stad waar de Utrechtse Sportvereniging Hercules, opgericht in 1882, vandaan komt. De club speelt zijn wedstrijden in het blauwwit en is één van de oudste verenigingen van Nederland. Bij de oprichting stond het echter nog vooral te boek als een cricketclub. In 1889 kwam de voetbalafdeling er ook bij.

USV Hercules – Cambuur zou donderdag 18 januari om 21.00 uur beginnen. Wegens een onbespeelbaar veld werd het duel afgelast. De wedstrijd wordt nu op donderdag 25 januari gespeeld.