Reactie

Bosz mag met PSV naar oude ploeg: 'Heb ervaren wat voor grote club Dortmund is'

Bosz mag met PSV naar oude ploeg: 'Heb ervaren wat voor grote club Dortmund is'

18-12-2023 14:41 Laatste update: 14:48

PSV-coach Peter Bosz kijkt uit naar het weerzien met Borussia Dortmund. De Eindhovenaren werden maandagmiddag tijdens de loting voor de laatste zestien van de Champions League gekoppeld aan de Duitsers. In het seizoen 2017/2018 was hij een halfjaar coach van Die Schwarzgelben.

Ondanks dat Bosz werd ontslagen bij Dortmund en er dus slechts kort aan het roer stond, bewaart hij goede herinneringen aan zijn tijd bij de topclub uit de Bundesliga. "Ik heb ervaren wat voor een grote club het is. Qua toeschouwers is het misschien wel de grootste van Europa, dat is erg indrukwekkend", zegt hij op de website van PSV.

Bosz bereikte in 2017 met Ajax de finale van de Europa League, waarna hij zelf een transfer naar het Signal Iduna Park afdwong. Met dertien punten uit vijf wedstrijden beleefde hij een voortvarende start, maar daarna ging het bergafwaarts. De thuiswedstrijd tegen Dortmund vindt voor PSV plaats  op 13, 14, 20 of 21 februari. "Ik ken nog veel mensen bij de club en verheug me op het duel", aldus Bosz.

Dortmund plaatste zich als groepswinnaar voor de knock-outfase van het miljardenbal. De ploeg van trainer Edin Terzic werd eerste in een enorm lastige poule met Paris Saint-Germain, AC Milan en Newcastle United.