Opinie

'Als United zich verstopt op Anfield, dan wordt de positie van Ten Hag onhoudbaar'

'Als United zich verstopt op Anfield, dan wordt de positie van Ten Hag onhoudbaar'

15-12-2023 14:33

Erik ten Hag zou er komende zondag goed aan doen om met Manchester United niet al te behoudend te spelen tegen Liverpool. Dat stelt Danny Murphy, analist van BBC Sports. Wanneer de Nederlandse manager dat wel doet en verliest, is een eventueel ontslag volgens hem onhoudbaar.

Manchester United staat momenteel op de zesde plaats in de Premier League en verloor in het huidige seizoen al zeven competitiewedstrijden. Ook zijn The Red Devils al uitgeschakeld in Europa, waardoor de druk op Ten Hag de afgelopen weken enorme vormen aanneemt. "Ze hebben een aantal getalenteerde spelers, maar er is geen enkel deel van het team dat beter lijkt te worden. Dat moet wel een echte zorg zijn", aldus Murphy. "En het betekent natuurlijk dat de toekomst van Ten Hag onzeker is."

Komende zondag dus de lastige uitwedstrijd op Anfield, tegen rivaal en koploper Liverpool. "Gezien de situatie van United denk ik dat er wel een enorme ommekeer moet plaatsvinden om Ten Hag veilig te houden. Ik zeg niet dat ze van hem af moeten, want wat heeft dat voor zin als je geen plan hebt om hem te vervangen?"

Volgens Murphy, een oud-speler van Liverpool, moet United zijn eigen spel gaan spelen en niet voor de eigen goal gaan hangen. "Als United zich gaat verstoppen op Anfield en vervolgens de volgende paar wedstrijden zou verliezen, dan wordt zijn positie plotseling onhoudbaar. Als ze blijven worstelen, zie ik geen enkele manier waarop hij kan blijven."

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.