Nieuws

Van Hooijdonk niet te spreken over wens Spitse: 'Alles moet doorbroken worden'

Van Hooijdonk niet te spreken over wens Spitse: 'Alles moet doorbroken worden'

11-12-2023 07:25

Pierre van Hooijdonk is niet te spreken over de wens van Sherida Spitse om later coach te worden van het mannenelftal van Ajax. De huidige aanvoedster van het vrouwenelftal ziet daar de toekomst. Toch wilt de voormalig voetballer daar niet in mee.

"Alles moet doorbroken worden tegenwoordig. Ik denk dat het in veel zaken in de maatschappij zeker kan en ook al gebeurt, maar een vrouwelijke hoofdtrainer in de Eredivisie", zegt Van Hooijdonk aan tafel van Studio Voetbal. "Ik denk dat je dan echt onderschat wat dat gaat hebben met betrekking tot uitwedstrijd met publiek. Het hoeft voor mij ook niet te gebeuren. Vrouwen en mannen zijn gelijk voor mij, maar ik geef alleen maar aan wat voor effect het zou hebben op de voetbalwereld. De voetbalwereld is niet de maatschappij."

Eerder zei Spitse in het programma dat zij na haar spelerscarrière graag het trainersvak in wilt met als doel het mannenelftal van de Amsterdamse club coachen. "Het is niet dat ik geen trainer wil worden in het vrouwenvoetbal, maar ik denk dat het ook bij mij past om aan de mannenkant te werken. Samen met Rafael van der Vaart. Dan komt hij ook nog aan de bak bij Ajax", grapt de middenvelder.

Spitse is het dan ook niet eens met Van Hooijdonk die naar eigen zeggen "niet voor de populariteitsprijs gaat". "Ik hoop dat Pierre geen gelijk krijgt en ik denk ook echt dat het in de toekomst nog wel gaat gebeuren. Sarina Wiegman heeft kwaliteiten die ook best in het mannenvoetbal goed kunnen werken. Je moet niet kijken of iemand een man of een vrouw is, maar gewoon puur naar de kwaliteiten."