Nieuws

'PSV gaat in de winter op zoek naar nieuwe 'zes', situatie twee spelers onzeker'

'PSV gaat in de winter op zoek naar nieuwe 'zes', situatie twee spelers onzeker'

10-12-2023 20:10

PSV lijkt zich komende winter te willen gaan versterken met een extra controlerende middenvelder. Volgens het Eindhovens Dagblad, dat in een uitgebreid artikel inzoomt op de transferzaken van de club, ligt op die positie de voornaamste focus in het eerstvolgende window.

Het ED schrijft echter ook dat er nog geen concrete namen bekend zijn in de zoektocht naar een nieuwe nummer zes. In de zomer werd de Belg Aster Vranckx nog veelvuldig aan PSV gelinkt, maar hij lijkt ondertussen te duur te zijn. Desondanks zou het 'niet heel gek gedacht' zijn dat technisch directeur Earnest Stewart voor een nieuwe controleur de markt op gaat.

Een ander interessant onderwerp is de situatie rondom Isaac Babadi. De jonge spelmaker zou volgens geruchten in de belangstelling van Feyenoord staan. Ondanks een nieuw contractvoorstel heeft de Belg zijn verbintenis bij PSV nog altijd niet verlengd, waardoor het ernaar uitziet dat hij in gesprek gaat met andere clubs.

Tevens bestaat er enige onduidelijkheid rondom het al dan niet behouden van Yorbe Vertessen. Volgens het ED is het de vraag of de vleugelaanvaller genoegen neemt met een reserverol in Eindhoven, of dat hij zijn heil ergens anders gaat beproeven. Mocht dat tweede het geval zijn, dan is een wintertransfer voor hem aanstaande.

PSV gaat sowieso als Herbstmeister de winterstop in. De ploeg van trainer Peter Bosz won tot dusver al zijn vijftien wedstrijden in de Eredivisie en heeft daarmee een marge van tien punten tot nummer twee Feyenoord. Ook komen de Eindhovenaren in 2024 uit in de achtste finales van de Champions League.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

(edited)