Nieuws

Bergkamp wil terugkeren in de voetballerij: 'Omdat ik daar goed in ben'

Bergkamp wil terugkeren in de voetballerij: 'Omdat ik daar goed in ben'

07-12-2023 07:10

Dennis Bergkamp wil weer actief worden binnen de voetballerij. Volgens de voormalig topschutter kriebelt het weer, maar een rol als hoofdtrainer is uitgesloten.

Bergkamp liet in 2017 de voetballerij achter zich. Zes jaar later hoopt de voormalig international weer aan de slag te kunnen gaan in de voetballerij. Een rol als hoofdtrainer zit er niet in, stelt Bergkamp in De Telegraaf. "Ik denk ook dat ik niet goed genoeg ben als hoofdcoach, omdat ik daar niet de volle aandacht voor heb om alles te willen managen. Ik heb wel respect voor de mensen die dat gevoel wel hebben. Ik heb liever een andere rol, tussen de jeugd en het eerste elftal."

Bergkamp geeft aan dat de ontwikkeling van spelers hem erg interesseert en daarom hoopt hij spoedig weer in zo'n functie aan de slag te kunnen gaan. "Dat vind ik het állermooiste. De brugfunctie bij Ajax van de jeugd in de opleiding naar het eerste elftal paste daarom het beste. Maar dat was ook hoe ik speelde, tussen de linies. Ik was niet een middenvelder, niet een aanvaller. Ik vond dat bij Ajax een geweldige functie. Ik zag de talenten komen, had overleg met de trainers in de jeugd, met het hoofd opleiding en ik had ook een stem richting de hoofdtrainer." Voor zijn toekomstige baan verwacht Bergkamp ook eenzelfde functie gaan bekleden als voorheen. "Ja, als ik in het voetbal terugkeer en ik denk dat dit wel gebeurt, is dat een van mijn hoofdambities. Omdat ik denk dat ik daar goed in ben."

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!