Nieuws

15-jarig supertalent bij AC Milan: wie is Francesco Camarda, de doelpuntenmachine?

15-jarig supertalent bij AC Milan: wie is Francesco Camarda, de doelpuntenmachine?

26-11-2023 23:00

Francesco Camarda maakte tegen Fiorentina zijn debuut. Dat deed hij op vijftienjarige leeftijd en daarmee is hij de jongste speler aller tijden in de Serie A. Maar wie is deze spits van AC MilanVoetbalNieuws zocht het voor je uit. 

Francesco Camarda werd op 22 februari 2008 geboren in Milaan, Italië. De spits begon zijn voetbalcarrière bij GSD Afforese. De club ligt in de buitenwijken van de stad Milaan en is lid van de Milan Academy. Daarom duurde het niet lang voor zijn talenten opvielen bij de Rossoneri en dus stapte hij na één jaar in 2015 over naar AC Milan. Tijdens zijn overstap speelde Camarda nog achterin, bij Milan kwamen zij er toch achter dat zijn talenten meer voorin lagen.

Succes in de jeugdopleiding

In de jeugdopleiding van AC Milan ging het snel met de rijzende ster van Camarda. Zo moest hij tijdens een toernooi met AC Milan onder negen het veld verlaten met een blessure. Op dat moment stond zijn ploeg met 0-2 achter. Na een korte periode aan de kant vroeg hij toch aan zijn coach of hij weer het veld mocht betreden. Dat deed hij met succes en met twee doelpunten en een assist draaide hij de wedstrijd volledig om. Internationaal werd Camarda bekend door zijn enorme hoeveelheid goals. In 89 wedstrijden in de AC Milan jeugdopleiding scoorde hij 485 goals. Dat komt neer op een gemiddelde van 5.45 doelpunten per wedstrijd. Daardoor trainde Camarda al op veertienjarige leeftijd mee met AC Milan onder negentien. Hij speelde zelfs mee in een oefenwedstrijd en scoorde toen twee keer. 

Debuut in het eerste

Door veel blessures had trainer Stefano Pioli een aanvallersprobleem. Dus besloot hij Camarda bij de selectie te halen voor de wedstrijd met Fiorentina in de Serie A. Wel moest de club om extra toestemming vragen. Het is in Italië niet toegestaan om spelers onder de zestien bij de selectie te halen, maar na goedkeuring van de bond mocht het toch. In de 83ste minuut viel hij ook echt in. Daarmee werd de spits de jongste voetballer aller tijden in Italië. Op het moment van zijn wissel was hij 15 jaar, 260 dagen oud. Ook is Camarda international bij de jeugdteams van Italië. Hij kan nog tot 2031 meedoen aan het EK onder 21.