Nieuws

Union Berlin heeft nieuwe coach: Schreuder verliest strijd van Kroaat

Union Berlin heeft nieuwe coach: Schreuder verliest strijd van Kroaat

26-11-2023 15:50

Alfred Schreuder heeft achter het net gevist bij Union Berlin. De Nederlander was in beeld om de volgende trainer te worden aan de An der alten Försterei, maar is het toch niet geworden. De Duitse ploeg heeft gekozen voor de Kroaat Nenad Bjelica.

De ploeg van onder andere de Nederlanders Danilho Doekhi en Sheraldo Becker kiest dus voor Bjelica. De 51-jarige Schreuder liet begin deze maand zijn contract ontbinden bij Al-Ain FC. Hij zou het niet goed kunnen vinden met zijn staf en koos er daarom voor om te vertrekken. Sindsdien kwam hij dus in beeld bij de Duitse club, maar de oud-Ajax trainer zit nog even zonder club.

De Kroatische oefenmeester werd ontslagen door Trabzonspor en zat sindsdien zonder club. Hij vervangt Urs Fischer. Die moest het veld ruimen vanwege de slechte prestaties van Union Berlin. De club staat een na laatste in de Bundesliga. Op zaterdag won de club ook niet. Er werd thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Ausburg.

'Union is een zeer goed geleide club in een van de topcompetities van Europa', zegt Bjelica op de clubwebsite. 'Het is mijn taak om het team uit een moeilijke fase te leiden en de sterke punten weer naar boven te halen. Ik Ik kijk uit naar deze uitdaging. Ik wil goed georganiseerd, actief en dominant voetbal zien, en spelers die bereid zijn verantwoordelijkheid te nemen. Hier gaan we vanaf nu samen aan werken.'