Nieuws

Tagliafico over duel met Nederland: 'Wist hoe we Oranje mentaal konden verslaan'

Tagliafico over duel met Nederland: 'Wist hoe we Oranje mentaal konden verslaan'

19 november - 16:15

Voor Nicolás Tagliafico was de wedstrijd Argentinië en Nederland op het WK een zeer speciale. Zo besprak hij daags voor het duel alle ins en outs en speelde hij tegen veel oud-teamgenoten. Argentinië behaalde won met strafschoppen van Oranje in de kwartfinale.

"Doordat ik vijf jaar in Amsterdam woonde, heb ik 'de Nederlander' leren kennen", vertelt Tagliafico tegen de krant La Nacion. "Nederlanders zijn op extreme momenten erg attent en niet zo warmbloedig als wij. Zo ontstond er een strategische oorlog. Wij waren van alle emoties en details op de hoogte om hiervan te kunnen profiteren. Ik wist hoe we Oranje emotioneel konden verslaan."

Samen met de videoanalist, Matías Manna, besprak hij duizende details, aldus de verdediger. "Toen Nederland aan de beurt was, begonnen we duizende details over alle spelers te bespreken. Matías kende ze allemaal, maar ik heb er nog een paar dingen aan kunnen toevoegen. Uiteindelijk gaat het niet alleen om het sportieve aspect, maar ook om het emotionele aspect. Ik kende de halve ploeg en zag sommige spelers dagelijks tijdens mijn periode bij Ajax. Daardoor wist ik hoe ze zouden denken."

Vooral de mentaliteit om bij tegenspoed weer op te staan bracht de wereldkampioen veel vindt de linksback tegenwoordig actief bij Olympique Lyon. "We hebben geleerd dat je alleen verliest als je verliest, en nooit eerder. Daarom moet je nooit opgeven. Ik denk dat Nederland ons duizenden lessen heeft nagelaten over wat er in de finale met Frankrijk zou gebeuren. Als we het één keer tegen Saudi-Arabië hadden gedaan, en een tweede keer tegen Nederland, hadden we het natuurlijk nog een keer kunnen doen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!