Nieuws

Becker en Doekhi onderdeel van primeur: Union stelt vrouwelijke assistent aan

Becker en Doekhi onderdeel van primeur: Union stelt vrouwelijke assistent aan

15 november - 16:30

Union Berlin komt met een Duitse primeur: de club stelt met Marie-Louise Eta de eerste vrouwelijke assistent ooit aan in de Bundesliga, zo meldt BILD. Naar verwachting sluit ze tijdens de eerst volgende wedstrijd aan bij de staf, die sinds kort zonder trainer Urs Fischer zit.

Fischer werd woensdag ontslagen door Union. De Zwitser nam sinds 2018 de honneurs waar in Berlijn, maar momenteel draagt de club de rode lantaarn. Ook in de Champions League gaat het nog niet van harte. De club van Danilho Doekhi en Sheraldo Becker staat na vier wedstrijden op één punt.

Marco Grote zal voorlopig voor de groep staan en dat gaat gebeuren met Eta als rechterhand. Dat is tot vandaag nog niet voorgekomen bij een Bundesliga-club. Zelf speelde Eta onder meer bij HSV en Werder Bremen, maar sinds 2019 heeft ze voor het trainersvak gekozen. Eta is (pas) 31 jaar.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!