Nieuws

Fàbregas gaat beginnen aan trainerscarrière: Como biedt de kans aan in Serie B

Fàbregas gaat beginnen aan trainerscarrière: Como biedt de kans aan in Serie B

13-11-2023 11:45

Cesc Fàbregas heeft de trainersbaan van Como te pakken. De oud-middenvelder wordt doorgeschoven vanuit de jeugdopleiding en krijgt de kans zich te bewijzen. Como is de nummer zes van de Italiaanse Serie B.

Het is niet duidelijk hoe lang de oud-speler van onder andere Arsenal en Chelsea met de scepter gaat zwaaien. Hij sloot zijn voetballoopbaan af bij Como en rolde daarna in het coachingvak. Fàbregas was trainer van de beloftenploeg, maar schuift nu door. Dat levert een ander probleem op, want de Spanjaard beschikt niet over de juiste papieren. Daarom moet hij zich laten bijstaan door iemand die wel over de benodigde trainerslicentie beschikt.

Zelf is de 36-jarige ook aandeelhouder van de club. Hij volgt Moreno Longo op. Hij was sinds september 2022 werkzaam bij de Noord-Italiaanse club. Vorig jaar eindigde de ploeg op een teleurstellende dertiende plaats. Na twaalf wedstrijden in het huidige seizoen staat de club dus zesde. Er werd zes keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. De resultaten waren dus niet het probleem.

'We danken Moreno Longo voor al zijn harde werk en toewijding, vooral nadat hij vorig seizoen bij de club kwam na een moeilijke periode', zei Mirwan Suwarso, officiële vertegenwoordiger van de eigenaars in een statement. 'We willen echter graag een nieuw pad inslaan dat hopelijk meer opwinding en entertainment zal bieden voor de fans in Como en daarbuiten. Wij hopen op korte termijn een nieuwe benoeming te kunnen doen voor de functie van hoofdtrainer.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!