Nieuws

Leonardo slaat terug na onverwacht PSG-vertrek: 'Ik deed alles voor de club'

Leonardo slaat terug na onverwacht PSG-vertrek: 'Ik deed alles voor de club'

17-06-2022 11:29

Leonardo werd in mei plots ontslagen als technisch directeur van Paris Saint-Germain. De Braziliaanse oud-speler moest volgens Franse media de weg ruimen omdat sterspeler Kylian Mbappé niet door één deur kon met hem. Een maand later doet de voormalig technisch directeur zijn verhaal. 

In een uitgebreid interview met L'Équipe laat Leonardo van zich horen. Leonardo keerde in 2019 terug bij PSG om aan de slag te gaan als technisch directeur. "De afgelopen drie jaar hadden we het beter kunnen doen", geeft de Braziliaan toe. "Maar ik heb twee periodes meegemaakt. De eerste in 2011 was er één van herbouwen. We begonnen met een schone lei. Deze keer was het anders, we kregen de kans om iets waanzinnigs op te zetten en daar moet ik Qatar voor bedanken."

Uiteindelijk moest Leonardo het veld ruimen. De oud-speler zei al meer dan eens dat de spelers niet groter moesten worden gemaakt dan de club. Iets wat in het geval van Mbappé misschien niet gelukt is. "Er zijn altijd highs and lows. Maar ik kijk altijd naar boven. Het management is niet even sterk als de club. Ik heb zelf altijd de club voorop gesteld. All mijn beslissingen werden vanuit dat perspectief genomen", besluit Leonardo. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!