Nieuws

'Strootman keert terug bij Marseille, maar lijkt uitgespeeld in Stade Vélodrome'

'Strootman keert terug bij Marseille, maar lijkt uitgespeeld in Stade Vélodrome'

17-06-2022 08:16
1

Kevin Strootman keert terug bij Olympique Marseille na zijn huurperiode bij het Italiaanse Cagliari, maar lijkt niet in de plannen voor te gaan komen van trainer JOrge Sampaoli. De 32-jarige Nederlander lijkt daarmee uitgespeeld bij de Franse club. 

Dat schrijft het Franse L'Équipe. Strootman werd het afgelopen jaar aan Cagliari verhuurd, maar kwam vanwege een zware knieblessure slechts elf duels in actie. De Nederlander, die bijna vijftig keer uitkwam voor Oranje, keert nu terug naar de Franse club waar hij een contract tot 2023 heeft. 

Voorzitter Pablo Longoria zou volgens het Franse medium twee opties overwegen voor het laatste seizoen van de Nederlander. Strootman kan naar een andere club, die een deel van zijn salaris kan betalen, of de middenvelder kan zijn contract laten verscheuren en op zoek gaan naar iets anders. 

Het huwelijk tussen Marseille en Strootman kan niet gelukkig worden genoemd. De middenvelder kwam in 2018 over van AS Roma voor maar liefst 25 miljoen euro. In de eerste twee seizoenen speelde de Nederlander veel in Frankrijk, maar wegens aanhoudende knieklachten werd dat elk seioen minder.