Nieuws

Vijf Nederlanders dingen mee naar prestigieuze Golden Boy-award

Vijf Nederlanders dingen mee naar prestigieuze Golden Boy-award

15-06-2022 12:05 Laatste update: 12:05

De honderd kanshebbers voor het winnen van de Golden Boy-award zijn bekendgemaakt. Het Italiaanse Tuttosport brengt de lijst met de beste spelers onder de 21 jaar woensdag naar buiten. Vijf Nederlanders dingen mee naar de individuele hoofdprijs.

De onlangs naar Bayern München verkaste Ryan Gravenberch staat (opnieuw) op de prestegieuze lijst. Daarnaast staat ook Ki-Jana Hoever (Wolverhampton Wanderers), die in de belangstelling van zowel Ajax en PSV zou staan, Devyne Rensch (Ajax), Brian Brobbey (RB Leipzig) en Jayden Braaf (Borussia Dortmund) tussen de honderd namen.

Engelsman Noni Madueke van PSV en de Deen Mohamed Daramy staan eveneens op de Tuttosport-lijst. In 2003 werd de eerste editie van de prijs georganiseerd: toen ging Rafael van der Vaart met de eerste Golden Boy-award aan de haal. In 2018 was Matthijs de Ligt de volgende Nederlander die tot grootste talent van de wereld werd verkozen. FC Barcelona-middenvelder Pedri won de meest recente editie van de uitverkiezing.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!