Transfernieuws

'Botman niet geïnteresseerd in lucratief aanbod en heeft keuze voor club gemaakt'

'Botman niet geïnteresseerd in lucratief aanbod en heeft keuze voor club gemaakt'

15-06-2022 11:13

Sven Botman is hard op weg om de volgende grote aankoop van AC Milan te worden. La Gazzetta dello Sport weet dat de Nederlander geen trek heeft in een transfer naar het eveneens geïnteresseerde Newcastle United en zijn zinnen op een avontuur in San Siro heeft gezet. Eerder verraadde een glimlach van de verdediger bij ESPN al een boel.

Volgens de sportkrant kan de jeugdinternational 'veel meer' verdienen bij het steenrijke Newcastle United, dan bij de Serie A-landskampioen. Toch zou Botman liever naar Italië verhuizen. Dan speelt hij in de Champions League en strijdt hij mee om de titels, iets dat bij The Magpies niet het geval is.

AC Milan kan niet aan de transfersom voldoen die Newcastle wil betalen. Volgens informatie van Sky Sports Italia zou de club in Saudi-Arabische handen bereid zijn om maar liefst 55 miljoen voor Botman neer te tellen. Onlangs gaf de mandekker in een interview met ESPN nog aan graag te vertrekken bij Lille OSC. Gevraagd naar de eventuele interesse van de Italiaanse landskampioen zweeg Botman, terwijl hij lachte.