Transfernieuws

'Spurs nog lang niet uitgeshopt en telt 30 miljoen neer voor Championship-back'

'Spurs nog lang niet uitgeshopt en telt 30 miljoen neer voor Championship-back'

14-06-2022 12:50 Laatste update: 14:26
1

Tottenham Hotspur is naast de aanstaande komst van Yves Boussouma ook dicht bij de transfer van Djed Spence. De Middlesbrough-rechtsback doormaakte een ijzersterk seizoen op huurbasis bij Nottingham Forrest in het Championship en kan zijn spel bekronen met een overgang naar de Premier League.

Volgens kwaliteitskrant The Guardian zijn The Spurs bereid om maar liefst dertig miljoen euro neer te tellen voor de wingback. Daardoor hebben de Londenaren al bijna zestig miljoen euro van de 175 miljoen euro die zij dankzij een kapitaalinjectie beschikbaar gesteld kregen, opgemaakt. Afgelopen jaargang werd Spence gestald bij Forrest, waarmee hij na het spelen van play-offs wist te promoveren naar de Premier League.

Spence is een 21-jarig talent dat dit seizoen zijn definitieve doorbraak beleefde op het tweede niveau van Engeland. In maar liefst 42 van de 46 mogelijke duels kwam hij in actie in het Championship. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en vijf assists. Daarbij debuteerde hij in november 2021 voor Engeland O21 in het met 0-3 gewonnen duel tegen Jong Albanië.