Transfernieuws

Real neemt afscheid van meest succesvolle prijzenpakker uit clubgeschiedenis

Real neemt afscheid van meest succesvolle prijzenpakker uit clubgeschiedenis

12-06-2022 12:36

Aan het tijdperk van Marcelo Vieira da Silva Júnior, beter bekend als Marcelo, bij Real Madrid komt een einde. Dat bevestigt de regerend Champions League- en La Liga-kampioen zondag via de officiële kanalen.

De Braziliaan en De Koninklijke zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als sinds 2007 speelt Marcelo in het maagdelijke wit en behaalde hij met de Madrilenen ongekende successen. Hij geldt als de meest succesvolle speler in de clubgeschiedenis en won maar liefst 25 titels met Real Madrid.

Hoe ongekend de cijfers van Marcelo zijn, onderstrepen wel het feit dat hij maar liefst vijf keer het miljardenbal wist te winnen. Via de clubsite kondigen de Spanjaarden aan dat er maandag een 'institutioneel vaarwel' en een 'ceremonie' wordt georganiseerd om de linksback te eren. De bijeenkomst wordt geleid door president Florentino Pérez. Na afloop van het evenement staat Marcelo de aanwezige pers te woord, zo blijkt uit het statement op de clubsite.

Zodoende stokt de teller voor Marcelo op 545 duels, 38 doelpunten en maar liefst 103 duels in dienst van Real Madrid. In de afgelopen jaren werd zijn rol steeds kleiner: de voorbije twee seizoenen kwam de wingback niet verder dan 28 optredens in La Liga. Ferland Mendy is hem in de pikorde voorbijgestreefd. Naast zijn wedstrijden voor Real kwam hij tot dusver 58 keer in actie namens de nationale ploeg van Brazilië (zes doelpunten).