Transfernieuws

'Botman kan kiezen: ook een grote binnenlandse stap behoort tot de mogelijkheden'

'Botman kan kiezen: ook een grote binnenlandse stap behoort tot de mogelijkheden'

09-06-2022 13:18 Laatste update: 13:40

De transfer van Sven Botman naar AC Milan leek aardig dicht bij, maar de kampioen van Italië moet oppassen. Paris Saint-Germain zou de 22-jarige verdediger willen verleiden tot een binnenlandse transfer, meldt L’Équipe.

Dat Botman vertrekt bij Lille OSC deze zomer lijkt onvermijdelijk. De twee clubs die hun interesse in de diensten van de verdediger het meest lieten blijken, waren Milan en Newcastle United. Nu komt hier met PSG een nieuwe gegadigde bij. Luis Campos, kersvers technisch directeur in Parijs, zou zijn pijlen op Botman hebben gericht. Het zou niet de eerste keer zijn dat Campos de Nederlander zou weten te verleiden voor een overstap. In 2020 haalde hij hetzelfde kunstje uit toen hij hem van Ajax naar Lille haalde, de club waar hij op dat moment de touwtjes in handen had.

Naast PSG zouden Manchester United en Tottenham Hotspur de situatie ook vanaf een afstandje in de gaten houden. De Premier League-clubs hebben dezelfde smaak, aangezien Internazionale-verdediger Alessandro Bastoni ook al op beide lijstjes te vinden was. De Italiaan wees beide clubs af en dus zou Botman de vacature wel eens kunnen gaan vervullen.

Botman maakt er geen geheim van dat hij wil vertrekken bij Lille. Recent gaf hij dit nog aan in een interview bij ESPN. "Het is gewoon een belangrijk moment voor mij, dus bijna iedere dag hoor ik wel iets hierover. Dingen zijn in progressie en ik hoop dat er voor de start van de voorbereiding meer duidelijkheid is", besloot hij het interview met een veelzeggende glimlach.