Engeland speelt gelijk door late strafschop, Italië nipt langs Hongarije

07-06-2022 22:43

Engeland heeft dinsdagavond in de slotfase gelijkgespeeld in de Nations League. Duitsland kwam op 1-0 en leek sterker, maar kreeg een strafschop te verwerken die door Harry Kane werd binnengeschoten. Italië sneed zich nog bijna in de vingers tegen Hongarije. De schade bleef echter beperkt en Italië won met 2-1.

Duitsland - Engeland 1-1
Engeland, Duitsland en Italië vormen samen met Hongarije Groep A3, oftewel de Groep des Doods. Engeland verloor het eerste duel met Hongarije verrassend en moest dinsdag aan de bak om nog een kans te maken op de koppositie. Duitsland speelde gelijk tegen Italië.

De Duitsers namen het heft in handen en beloonden zichzelf in de tweede helft. Jonas Hofmann scoorde in de eerste helft al, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. In het tweede bedrijf maakte Hofmann uitstekend gebruik van een fantastische steekbal van Joshua Kimmich en schot hij de 1-0 tegen de touwen. Harry Kane kreeg tien minuten voor tijd een enorme kans, maar Manuel Neuer lag goed in de weg.

Vijf minuten voor tijd werd Harry Kane neergelegd in het strafschopgebied en aanvankelijk werd daar niet voor gefloten. De VAR kwam echter tussenbeide en de bal ging op de stip. Kane faalde niet en tekende voor zijn vijftigste treffer in het shirt van Engeland. Wayne Rooney leidt nog altijd het klassement met 53 goals.

Italië - Hongarije 2-1
Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Italianen tegen Hongarije. De bezoekers kwamen in de eerste helft geen moment in de wedstrijd en de Italianen beloonden zichzelf na een klein half uur. Nicolo Barella besloot uit te halen vanaf de zestienmeterlijn en zijn inzet belandde in de bovenhoek van het doel. Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld door Lorenzo Pellegrini.

In de tweede helft kwam Hongarije uit het niets terug door een eigen doelpunt van Gianluca Mancini. De Italiaan gleed een voorzet binnen die anders niet voor veel gevaar zou zorgen. Italië hield echter stand en sleepte een nipte overwinning uit het vuur.

Na twee speelrondes staat Italië aan kop met vier punten, is Hongarije verrassend tweede met drie punten, volgt Duitsland met twee punten en Engeland met één punt. Hongarije ontvangt op 11 juni Duitsland in het derde speelronde van de groep, terwijl Engeland thuis tegen Italië speelt. Beide wedstrijden starten om 20.45 uur.