Nieuws

'Heb het gevoel dat ik dicht bij Oranje zit, maar ik blijf geduldig'

'Heb het gevoel dat ik dicht bij Oranje zit, maar ik blijf geduldig'

07-06-2022 10:26

Sven Botman maakt deel uit van de Jong Oranje-selectie tijdens dit interlandblok. De verdediger, die in de belangstelling staat van naar verluidt AC Milan én Newcastle United, wacht geduldig op zijn kans voor een plek in het 'grote' Oranje.

Al twee jaar is Botman onbetwiste basiskracht bij OSC Lille. In zijn eerste seizoen verbaasde hij vriend en vijand door kampioen te worden en wist hij het ongenaakbaar geachte Paris Saint-Germain dus voor te blijven in Ligue 1. Tot een debuut in het Nederlands elftal heeft het nog niet geleid. "Ik heb nog niet met de bondscoach gesproken", reageert de mandekker bij ESPN.

"Of ik er dichtbij zit? Ik heb het gevoel dat het een keer zou kunnen komen, maar ik blijf geduldig", vervolgt Botman. Toch is de mandekker van mening dat hij nog stappen moet maken, wil hij onderdeel zijn van het grote Oranje. "Natuurlijk wil je wel dat elke keer als deze periode eraan komt, dat je erbij zit. Ik ben realistisch genoeg om te weten dat er nu hele goede spelers staan. Ik moet zelf ook laten zien dat ik erbij hoor."

Na twee jaar in Frankrijk is Botman klaar voor de volgende stap. "Je bent ermee bezig", zegt hij over een eventuele transfer. "Het is een belangrijk moment voor mij. Het is soms lastig om dingen te scheiden. Het voetbal en privézaken. Ik hoor bijna elke dag wel iets. Dingen zijn in progressie. Ik hoop dat het voor de start van de voorbereiding gedaald is." Op de vraag of AC Milan geïnteresseerd is de glimlach en het zwijgen van de voormalig sc Heerenveen- en Ajax-speler veelzeggend.