Nieuws

Dankbare Tadic blikt terug: 'Hij heeft voor altijd een speciale plek in mijn hart'

Dankbare Tadic blikt terug: 'Hij heeft voor altijd een speciale plek in mijn hart'

31 mei - 10:21
0

Dusan Tadic heeft in gesprek met het clubkanaal van Ajax uitgebreid teruggeblikt op de voorbije jaargang. De Servische captain bespreekt het roerige seizoen, de 36ste landstitel en de bijzondere samenwerking met Erik ten Hag.

In het afgelopen seizoen gebeurde het nodige in Amsterdam. Zo moest Marc Overmars noodgedwongen vertrekken nadat hij zich schuldig bleek te hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, was Zakaria Labyad verwikkeld in een rechtszaak met een aannemer en besloot Ten Hag de deur bij Ajax achter zich dicht te trekken. "Het was een lang en moeilijk seizoen", vertelt Tadic op de clubsite. "Er is veel gebeurd."

Ajax verloor de bekerfinale, kwam na een perfecte groepsfase niet verder dan de achtste finale in de Champions League en pakte de landstitel. "Uiteindelijk pakten we de belangrijkste prijs." De aanvoerder denkt dat het verloren duel met Benfica niet alleen met kwaliteit te maken had. "We hadden nog iets extra's nodig om dat geluk misschien te verdienen", doelt Tadic op de teleurstellende 0-1 nederlaag tegen de Portugezen in de Johan Cruijff Arena.

Onder Ten Hag groeide de linksbuiten uit tot boegbeeld en aanvoerder van Ajax. In vrijwel alle wedstrijden onder het bewind van de Oldenzaler kwam de international in actie. "Het was een genot om met Ten Hag samen te werken. Hij zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben", besluit Tadic.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie