Nieuws

Perez tipt Koopmeiners: Misschien komen er over een jaar nog grotere clubs

Perez tipt Koopmeiners: "Misschien komen er over een jaar nog grotere clubs"

30-05-2022 23:57
1

Kenneth Perez zou het wel weten als hij Teun Koopmeiners zou zijn. In de uitzending van het programma Voetbalpraat op ESPN laat hij zich uit over de interesse van Ajax in de Nederlander, die zijn minuten in het shirt van Atalanta Bergamo maakt.

Als het aan Perez lag, blijft Koopmeiners in Italië. “Het lijkt mij geweldig om bij Atalanta te voetballen, in de Serie A”, aldus de voormalig middenvelder van Ajax, Twente, PSV en AZ, die denkt dat de middenvelder zich wil ontwikkelen. “Ik kan me niet voorstellen dat Koopmeiners het type is dat na één jaar vertrekt. Hij speelt best veel en dat zal wel zo blijven. Hij is een gewaardeerde kracht. Het lijkt m geweldig om je daar nog een jaar verder te ontwikkelen.”

De Deense analist is daarnaast van mening dat het geen ‘nu-of-nooit’ situatie is. De middenvelder gaat mogelijk een grote voetbaltoekomst tegemoet, waardoor hij geen haast heeft om een transfer naar Amsterdam te maken. “Misschien komen er over een jaar nog grotere clubs. In Italië is het makkelijker om de stap te maken naar AC Milan of Inter. Ik zou dat als Koopmeiners niet zo één-twee-drie doen.”

Collega-analist Sjoerd Mossou weet niet 1, 2, 3 of een transfer naar Ajax een goede stap zou zijn, maar concludeert Koopmeiners op zijn plek zit in de Serie A. “De manier waarop ze in Italië voetballen ligt een type Koopmeiners heel goed. Kijk maar naar hoe makkelijk Van Bommel in zijn nadagen bij Milan kon voetballen”, noemt de Bredanaar als voorbeeld.