Jansen looft belangrijke AZ-jongeling: 'Hij schoot hem binnen op zijn 'Mexx'"

21-04-2023 06:50 Laatste update: 07:51

Pascal Jansen heeft een inkijkje gegeven in de kwaliteiten van Mexx Meerdink. Volgens de oefenmeester van AZ is het niet gek dat de 19-jarige spits een strafschop wilde nemen.

AZ plaatste zich donderdagavond ten koste van RSC Anderlecht voor de halve finale van de Conference League. Dat deed het na strafschoppen, waar de jonge Meerdink een belangrijke rol in speelde. De ingevallen spits van Jong AZ schoot de winnende pingel tegen de touwen.

"Wij hadden een overzicht gemaakt van jongens die dachten dat ze bij de eerste vijf zaten", aldus Janssen, die Meerdink daarvoor had uitgekozen, maar teleur moest stellen dat hij niet de vijfde strafschop mocht nemen. "Dus toen werd hij nummer vier en dat bleek de beslissende te zijn, hij schoot hem binnen op zijn 'Mexx'"

Wat is op z’n 'Mexx' dan? "Hij heeft een hele zuivere, vaste trap waar je heel goed tegen moet keepen om hem te stoppen", vervolg Janssen, die de jongeling vervolgens de hemel in prijst. "Hij zit vol zelfvertrouwen, en terecht want hij ontwikkelt zich stormachtig en laat goede dingen zijn. Hij is een goede professional aan het worden en het is mooi om te zien dat hij op dit niveau ook alles van zich afschudt en doet wat nodig is."