Jordi Alba gaat los bij Inter Miami: Spanjaard pakt kort voor uitschakeling rood

11 april - 08:40

Bij Jordi Alba sloegen kort voor het einde van het duel de stoppen door. In de CONCACAF Champions League pakte hij op bezoek bij Monterrey een rode kaart. Binnen vier minuten kreeg hij twee keer geel, waarna hij kon gaan douchen.

De kwartfinale in de CONCACAF Champions League bleek überhaupt geen succes voor Inter Miami. In eigen huis verloor het zonder superster Lionel Messi met 1-2, maar in Mexico werd wederom verloren. Messi en Luis Suarez speelden allebei negentig minuten, maar zagen hun oud-Barça teamgenoot geheel doorslaan. Monterrey won in eigen huis het duel met 3-1.

Alba ontving zijn eerste gele kaart in de 74ste minuut na een opstootje. Niet veel later, in de 78ste minuut, was het weer raak. Dit keer schoffelde hij een van de Mexicanen onderuit, waarna hij kon vertrekken. Na zijn rode kaart kon Alba zich ook niet beheersen en ging hij verhaal halen bij de Hondureze scheidsrechter.

Voor Inter Miami zit het verhaal in de Champions League er dus op. Over twee wedstrijden was Monterrey met 5-2 te sterk. Na 64 minuten hadden de Mexicanen een 3-0 voorsprong te pakken door doelpunten van Brandon Vazquez, Germán Berterame en Jusús Gallaro. Voor Inter Miami scoorde Diego Gómez, hij kreeg de assist van Messi.