Arne Slot lovend over basiskracht tegen AS Roma: "Ik vond hem uitstekend"

15 februari - 23:20 Laatste update: 23:53

Arne Slot heeft zich na het gelijkspel tegen AS Roma lovend uitgelaten over Thomas Beelen. De verdediger startte door de absentie van Lutsharel Geertruida en Gernat Trauner in de basis. Hij moest het samen met David Hancko opnemen tegen Romelu Lukaku.

Na afloop sprak Slot lovende woorden over Beelen. "Ik vond hem uitstekend. Hij was goed zonder bal, qua snelheid en kracht, tegen echt een uitstekende spits. Hij weet ook op welke momenten hij zijn lichaam erin moet zetten. Daar kwam hij achter toen hij na tien minuten met een gele kaart op zak nog tachtig minuten door moest. Dat heeft hij verdedigend gezien uitstekend gedaan", aldus de oefenmeester.

Slot ziet dat de verdediger sinds zijn komst van PEC Zwolle grote stappen heeft gemaakt bij Feyenoord. "Als je ziet hoe hij zich ontwikkeld heeft.. De kwaliteiten die hij al had toen we hem aantrokken en de invalbeurten die hij de laatste weken gemaakt heeft, maakte ik mij geen enkele zorgen om het feit dat hij met David (Hancko, red.) Lukaku moest bestrijden."