Ten Hag neemt de FA Cup serieus: 'Iedereen wil deze competitie winnen'

9 januari - 06:55

Ondanks de overwinning van Manchester United bij Wigan Athletic neemt Erik ten Hag de FA Cup zeer serieus. De uitschakeling in Europa en de League Cup dragen daar niet aan bij, zo vertelt de Nederlandse manager na afloop van het duel op de persconferentie.

Manchester United had maandagavond geen kind aan Wigan Atheltic, maar daar was in de score weinig van terug te zien. Ondanks de dertien schoten op doel werd het 'slechts' 0-2 voor United tegen de nummer achttien van de League One.

"Het gaat allemaal om de winst. Hoe we in de eerste helft de runs maakten en investeerde in het laatste deel van het veld. We hebben een hoop kansen gecreëerd", begint Ten Hag tijdens het afsluitende persmoment. De uitschakeling in andere competities komt even te sprake. "Ik denk niet dat het had uitgemaakt als we nog in andere competities aanwezig waren geweest. Iedereen wil deze competitie winnen, dus je neemt elke wedstrijd serieus", besluit hij.

United is naast de Premier League nu alleen nog actief in de FA Cup. Het drukke schema waar vele Engelse managers over klagen is voor Ten Hag dan ook wat minder van toepassing.