Lof voor Slot: 'Wil altijd het maximale eruit halen, dat doet hij bij Feyenoord'

13-11-2023 20:00 Laatste update: 20:15

Feyenoord is ook dit seizoen weer op dreef en dat is voor een groot deel te danken aan trainer Arne Slot. Oud-pupil Mohamed Taabouni is lyrisch over de trainer van de Rotterdammers in de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD van VoetbalNieuws.nl. 

Taabouni maakte vorige zomer de overstap van AZ Alkmaar naar Feyenoord om wederom samen te gaan werken met Slot. De spelverdeler kwam amper aan bod bij de Rotterdammers, maar toch was zijn ontwikkeling onder de trainer naar eigen zeggen duidelijk merkbaar.

"Als trainer weet iedereen inmiddels wel hoe hij is", begint Taabouni zijn lofzang. "Het is een fijn mens. Ook om als speler mee samen te werken. Hij is gewoon eerlijk en straight to the point. Dat vinden spelers altijd wel fijn." Naast dat Slot duidelijk is tegenover zijn spelers, is de trainer ook gezellig. "Je kan met hem lachen, maar hij is ook serieus. Ik denk dat hij een goede afweging maakt wanneer je serieus moet zijn en wanneer je een beetje plezier kan hebben."

Taabouni genoot in ieder geval van de werkwijze van Slot. "Tuurlijk. Ik denk dat ik me goed heb ontwikkeld het afgelopen jaar, ondanks dat ik niet speelde. Ik voelde wel dat ik me ontwikkelde en hoe dicht ik ertegenaan zat. Dat het team goed draaide en dat er flinke concurrentie aanwezig was maakte het wat lastiger. Daarin was de trainer wel gewoon duidelijk. Slot wil altijd het maximale eruit halen. Dat heeft hij gedaan bij Feyenoord het afgelopen seizoen."

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!