Nieuws

Marcelo stopt na vijftien jaar en 25 prijzen bij Real: 'Een erg emotioneel moment'

Marcelo stopt na vijftien jaar en 25 prijzen bij Real: 'Een erg emotioneel moment'

29-05-2022 09:43
1

Het hing al enige tijd in de lucht, maar Marcelo verlaat na dit seizoen Real Madrid. De Braziliaan arriveerde in 2007 bij de Koninklijke en pakte 25 grote prijzen met Los Blancos, waaronder vijf keer de Champions League

Dat liet Marcelo na de gewonnen Champions League-finale (1-0 tegen Liverpool) weten aan Spaanse media. "Ik voel ontzettend veel blijdschap en emotie", zei de Braziliaan na afloop. "Het is moeilijk voor mij om te spreken, want ik zie hier al mijn familie en collega's. Het seizoen was wat het was en wij verdienen deze overwinning. Het is een raar moment voor mij, ik had nooit gedacht dat ik de Champions League vijf keer zou winnen."

Marcelo kreeg de cup met de grote oren uitgereikt van UEFA-baas Aleksandr Ceferin en mocht de trofee als eerste omhooghouden. "Dit moment is voor de jongere spelers, die net hun eerste finale spelen en dat op een ontzettend volwassen manier deden. Het is een gek moment, we moeten de fans feliciteren die al die tijd achter ons stonden", concludeert Marcelo, die even later deelde niet meer in actie te komen voor Real Madrid.