Manchester United genadeloos kopje onder geduwd: Liverpool met 0-5 (!) te sterk

Manchester United genadeloos kopje onder geduwd: Liverpool met 0-5 (!) te sterk

Manchester United heeft op ontluisterende wijze moeten lossen uit de Premier League-kopgroep. Aartsrivaal Liverpool hield zondag huis op Old Trafford en bezorgde The Mancunians een historische 0-5 (!) thuisnederlaag.

Bij aanvang zat er slechts vier punten verschil tussen de nummers drie en zeven van Engeland. Drie kwartier later stond er echter al een 0-4 stand op het bord. Naby Keïta en Diogo Jota kregen binnen het kwartier al alle ruimte om te scoren, Mohamed Salah strooide kort voor rust twee extra doses zout in de Manchester United-wonden.

Liverpool deed het in de openingsfase van de tweede helft niet rustiger aan en Salah wipte al snel zijn derde van de wedstrijd voorbij David de Gea: 0-5. Tot overmaat van ramp werd de 'eretreffer' van Cristiano Ronaldo nog afgekeurd door de VAR, wegens buitenspel. De frustratie werd groter en groter op Old Trafford: Ronaldo ontsnapte nog aan rood na natrappen tegen Curtis Jones, invaller Paul Pogba moest er na een vliegende tackle wel aan geloven. Edinson Cavani schoot in de slotfase tot overmaat van ramp tegen de lat, maar de meeste Manchester United-fans waren toen al naar huis vertrokken.

De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer heeft de slag gemist in de Premier League, terwijl Liverpool tot de drie clubs behoort die hoogstwaarschijnlijk samen uit mogen maken wie de titel pakt. The Reds staan na negen speelrondes op de tweede plek, één punt achter Chelsea en één punt voor op Manchester City.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie