Nieuws

Mazraoui voorgesteld: 'Het is crazy om over jezelf te zeggen, maar het is wel zo'

Mazraoui voorgesteld: 'Het is crazy om over jezelf te zeggen, maar het is wel zo'

27-05-2022 17:44 Laatste update: 18:00

Bayern München heeft via een uitgebreid interview op het clubkanaal Noussair Mazraoui aan de fans gepresenteerd. De rechtsback verlaat Ajax transfervrij en tekende eerder deze week een contract tot medio 2026 bij Der Rekordmeister.

Naar verluidt had de verdediger de clubs voor het uitkiezen. "Toen ik hoorde dat Bayern München mij wilde hebben, maakte mijn hart een sprongetje", vertelt Mazraoui in de YouTube-video. "Het was voor mij direct aan het begin het beste gevoel dat ik kreeg. Daardoor wist ik meteen dat dit mijn droomclub was."

Vervolgens wordt de wingback gevraagd naar zijn kwaliteiten als voetballer. "Ik ben erg all-round", zegt de international van Marokko. "Ik ben erg sterk, alhoewel ik er niet zo uit zie. Aanvallend gezien ben ik technisch goed. Het is crazy om dat over jezelf te zeggen, maar ik denk wel dat het zo is."

Zijn Champions League-debuut werd er één om nooit te vergeten. Met Ajax wist Mazraoui Bayern München op 1-1 te houden en het was uitgerekend de rechtsback die de Amsterdamse treffer voor zijn rekening nam. "Er was veel spanning. Ik was heel erg nerveus", blikt hij terug. "Ik speelde tegen Ribéry en Arjen Robben. Spelers met wie ik normaal alleen op de PlayStation speel. Robben was het moeilijkste te verdedigen. Want je weet waar je heen gaat, maar je kan de bal niet afpakken", besluit de vleugelverdediger lachend.