Nieuws

Mourinho door het dolle heen na overwinning: 'Ik ben honderd procent Romanista'

Mourinho door het dolle heen na overwinning: 'Ik ben honderd procent Romanista'

26-05-2022 08:03

José Mourinho kan zijn geluk niet op na het winnen van de Conference League met AS Roma. De Italianen kwamen goed weg met een 1-0 overwinning en de Portugese coach liet alvast doorschemeren dat hij voorlopig niet vertrekt uit de Italiaanse hoofdstad. 

Een treffer van Nicolò Zaniolo bleek genoeg voor het flets spelende Roma. Mourinho voelt zich zeer welkom bij de Giallorossi. "Met alle respect voor de clubs waar ik eerder gewerkt heb: ik voel me honderd procent Romanista. De supporters van Roma zijn speciaal", zegt The Special One na afloop tegenover Sky Italia. Eventuele geruchten dat Mourinho het wel gezien had bij Roma, drukt hij meteen de kop in. "Ik blijf hier. Geruchten zullen altijd komen en gaan, maar ik wil hier blijven."

Mourinho is daarmee de derde trainer geworden die in drie verschillende decennia een grote prijs pakt. "Dat hoorde ik net, ja", zegt de Portugees. "Ik voelde me er oud door." De trainer besluit zijn eerste seizoen bij Roma met een Europese prijs. "Dit is erg bijzonder. Hier, op dit succes, werd gewacht in Rome", besluit Mourinho.