Nieuws

Vieira wordt niet vervolgd na het uitdelen van trap aan supporter

Vieira wordt niet vervolgd na het uitdelen van trap aan supporter

25-05-2022 17:35
1

Patrick Vieira wordt niet vervolgd voor de trap die hij uitdeelde aan een fan tijdens het duel tussen Crystal Palace en Everton FC. Richting het einde van de wedstrijd ontstond er een pitch invasion en werd de trainer van Crystal Palace uitgedaagd door een fan, die het moest bekopen met een schop.

Dat maakt de Engelse voetbalbond (FA) deze week bekend. Eerder werd al bekend dat de Britse politie geen aanklacht had ingediend tegen Vieira voor zijn schop. De FA stelt wel een onderzoek in naar de veldbestorming die nog vóór het laatste fluitsignaal plaatsvond. De bond maakt zich zorgen om de veldbestormingen, aangezien deze de afgelopen weken vaak hebben plaatsgevonden op de Engelse velden. 

'We erkennen dat deze actie wordt geleid door een kleine minderheid van individuen en de meerderheid die wedstrijden bijwoont, is een aanwinst voor hun club. Maar het is niet acceptabel voor fans om op elk moment het veld te betreden, aangezien het doel van de EFL is om ervoor te zorgen dat onze wedstrijden voor iedereen veilig en gastvrij blijven', liet de English Football League (EFL) weten in een statement.

Everton won het duel met 3-2, waardoor lijfsbehoud in de Premier League een feit was voor de ploeg van Frank Lampard. Het thuispubliek kon het enthousiasme niet langer inhouden en kwam massaal het veld op, met de schop van Vieira tot gevolg.