Bayern-ster Kimmich krijgt kritiek in Duitsland vanwege corona-standpunt

Bayern-ster Kimmich krijgt kritiek in Duitsland vanwege corona-standpunt

24 oktober - 13:05
Bundesliga 0 Reacties

Joshua Kimmich krijgt kritiek in Duitsland vanwege zijn keuze om zich niet te laten vaccineren tegen het coronavirus. Volgens de middenvelder van Bayern München is er nog te veel onduidelijkheid.

"Ik heb mijn vraagtekens bij het feit dat er weinig studies zijn gedaan naar de gevolgen op de lange termijn", legt Kimmich uit aan Sky Sport. "Natuurlijk snap ik dat ik een bepaalde verantwoordelijkheid heb. Ik volg alle protocollen en word iedere twee of drie dagen getest. Ik ben geen corona-ontkenner, of vaccinatietegenstander", benadrukt hij. "Ik zeg ook niet dat ik mezelf hoe dan ook niet ga laten vaccineren."

Kimmich stelt dat hij momenteel echter nog 'enkele zorgen' heeft. De afgelopen maanden was de Duits international juist één van de gezichten van een campagne om geld op te halen tegen de bestrijding van het coronavirus. Geld dat ook bestemd was voor vaccinaties. Zelf ziet hij dat niet als een probleem. "Ik vind dat iedereen de beslissing voor zichzelf moet nemen, en dat die beslissing gerespecteerd moet worden."

Desondanks wordt de verklaring van Kimmich sceptisch ontvangen. Oud-voetballer Dietmar Hamann ziet 'één groot probleem'. "Je moet bij veel stadions gevaccineerd zijn om naar binnen te mogen. Dus straks kan er mogelijk een situatie ontstaan waarin een niet-gevaccineerde supporter niet naar binnen mag, maar er wel twintig niet-gevaccineerden spelers op het veld staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie