Nieuws

PSV neemt afscheid van drietal: Thomas verlaat de club na vier seizoenen

PSV neemt afscheid van drietal: Thomas verlaat de club na vier seizoenen

20-05-2022 13:19 Laatste update: 14:20
1

PSV neemt opnieuw afscheid van drie spelers. Ryan Thomas, Yvon Mvogo en Vincent Müller zullen volgend seizoen niet te bewonderen zijn in het Philips Stadion. De Eindhovenaren besloten al eerder om niet verder te gaan met Eran Zahavi, Michal Sadílek en Timo Baumgartl.

Thomas heeft een aflopend contract in Eindhoven. Evenals bij Zahavi heeft PSV besloten om het contract niet te verlengen. Dat meldt de nummer twee van Nederland via zijn officiële kanalen. De 27-jarige middenvelder kwam in 2018 over van PEC Zwolle. Gedurende zijn periode bij PSV had Thomas te maken met veel blessureleed, waardoor hij niet veel aan voetballen toegekomen is in Eindhoven. Dit seizoen speelde de Nieuw-Zeelander slechts zes Eredivisie-duels. De middenvelder heeft op dit moment een knieblessure.

Naast Thomas, vertrekken er ook twee keepers uit Eindhoven. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Mvogo al afscheid genomen van zijn teamgenoten. De Zwitserse sluitpost speelde twee seizoenen lang voor PSV. Hij ging de concurrentiestrijd aan met Joël Drommel en heroverde onlangs een plek onder de lat. Mvogo zal terugkeren naar RB Leipzig. Müller mag ook op zoek naar een nieuwe club. Het ED schrijft dat PSV niet tevreden is over de ontwikkeling die de Duitser heeft doorgemaakt de afgelopen periode.