Droom komt uit voor Noslin: 'Ik voetbalde bij DHSC en werkte nog bij de Subway'

Droom komt uit voor Noslin: 'Ik voetbalde bij DHSC en werkte nog bij de Subway'

Voor Tijjani Noslin kwam vrijdagavond een droom uit. De 22-jarige aanvaller maakte zijn eerste treffer in het betaalde voetbal en dat terwijl hij een half jaar geleden zijn geld nog verdiende bij de Subway. Met zijn doelpunt zette hij Fortuna Sittard op 0-1, maar de wedstrijd tegen Willem II eindigde uiteindelijk in 1-1.

"Het is een jongensdroom. Het was ontlading. Voor dit moment heb ik keihard gewerkt. Trainen, trainen, trainen en hopen dat je uiteindelijk zo'n kans mag krijgen", vertelt Noslin na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN.

"Ik voetbalde bij DHSC en werkte nog bij de Subway", omschrijft hij hoe zijn leven er een half jaar geleden uitzag. "Dat was eigenlijk het leven dat ik toen had. Daar omheen ging ik elke dag trainen en een halfjaar later sta ik in de Eredivisie."

Middels TOP Oss in Keuken Kampioen Divisie en de steun van Wesley Sneijder en Mounir El Hamdaoui kwam Noslin uiteindelijk bij Fortuna Sittard terecht. "Door spontaniteit ben ik met ze in contact gekomen bij DHSC. We gingen zitten en praten, toen vroegen ze of ze me mochten begeleiden. Ik had niets te verliezen, daarom ben met ze in zee gegaan. Je zou maar 'nee' zeggen, dan zou ik je ook voor gek verklaren."

Noslin vertelt goed te zijn geholpen door Sneijder en El Hamdaoui, ook op financieel gebied. De aanvaller had bij TOP Oss een amateurcontract. "Het was voor nul euro. Als ik iets nodig had, kon ik ze altijd bellen", aldus de doelpuntenmaker.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie