Nieuws

Ten Hag zag sterk PSV dit jaar: 'Ze hebben het veel beter gedaan, Ajax hetzelfde'

Ten Hag zag sterk PSV dit jaar: 'Ze hebben het veel beter gedaan, Ajax hetzelfde'

15-05-2022 19:04

Ajax speelde zondag in de laatste speelronde van de Eredivisie met 2-2 gelijk bij Vitesse. De Amsterdammers eindigden daardoor maar met twee punten meer dan PSV. Erik ten Hag zag dat er maar weinig verschil zat tussen de twee Eredivisiegiganten.

"PSV had een heel sterke selectie. Het lag dicht bij elkaar", aldus Ten Hag tegenover ESPN. "Maar uiteindelijk is het verschil er. We hebben bijna evenveel punten als vorig jaar, dus je kunt zeggen: PSV heeft het veel beter gedaan en Ajax heeft ongeveer hetzelfde gepresteerd."

De Manchester United-manager in spé concludeert dat de Eredivisie van hoog niveau was dit jaar. "Feyenoord, FC Twente, AZ, FC Utrecht, Vitesse... Er zijn gewoon heel veel sterke ploegen. Het doet me vooral deugd dat Twente terug is waar ze horen. We zijn trots dat we kampioen zijn."

Manchester United
Ten Hag erkende eerder dat zijn focus nu naar Manchester United gaat. Er moet veel gebeuren bij de Engelse grootmacht. "Het moge duidelijk zijn dat er bij United zeer veel goede voetballers rondlopen. We moeten dat als team laten functioneren", aldus de tacticus."Cristiano Ronaldo? Dat is natuurlijk een gigant."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!