Nieuws

Zo vader zo zoon: Van Persie junior tekent eerste contract bij Feyenoord

Zo vader zo zoon: Van Persie junior tekent eerste contract bij Feyenoord

10-05-2022 19:17

Nieuws uit Rotterdam: Shaqueel van Persie gaat een contract tekenen bij Feyenoord. Dat wordt gemeld op de sociale kanalen van Feyenoord Youth Watchers, die de jeugdopleiding van de club uit Rotterdam-Zuid fanatiek volgen.

Met het ondertekenen van een contract gaat de jonge aanvaller zijn vader achterna. Robin van Persie brak jaren geleden via Excelsior ook door bij Feyenoord en speelde uiteindelijk nog voor Arsenal, Manchester United, Fenerbahçe, wederom Feyenoord en Oranje. Zoon Shaqueel staat nu aan de vooravond van een wellicht soortgelijke carrière.   

Naar verluidt tekent de vijftienjarige jeugdspeler voor drie jaar bij de Rotterdammers. De jonge spits maakt wordt gezien als een groot talent en maakt de laatste jaren een uitstekende ontwikkeling door. Zijn goede prestaties leverde hem onder meer een oproep voor Oranje onder 16 op.

Vader Van Persie sprak in september nog met NOS over de kwaliteiten van zijn zoon. "Qua bewegingen lijkt hij het meeste op de latere versie van mezelf. Ik bedoel vanaf dertig plus, de manier van spelen. Dat is een beetje de manier waarop hij het invult."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!