NAC Breda en De Graafschap plaatsen zich voor de nacompetitie, Almere baalt

06-05-2022 22:26 Laatste update: 22:31

De Graafschap en NAC Breda hebben zich geplaatst voor de nacompetitie. Almere City verloor in eigen huis kansloos van Jong AZ en grijpt naast een ticket voor de play-offs.

De Graafschap had op bezoek bij Jong Ajax geen invloed meer in de race voor een ticket voor deelname aan de play-offs. De Superboeren moesten hopen op gunstige uitslagen op de andere velden. Zelf wist De Graafschap na een klein uur spelen op voorsprong te komen op de Toekomst door een knappe kopbal van Jeffry Fortes. De beloftenploeg van Ajax raakte niet van slag en kwam in de 78ste minuut op 1-1 door een goal van Arjany Martha. Dit bleek tevens de einduitslag.

NAC Breda nam na een enerverend duel met Excelsior een punt mee naar Breda. Na tien minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong via Odysseus Velanas. Topscorer Thijs Dallinga was namens Excelsior meerdere malen gevaarlijk en zorgde op slag van rust voor de 1-1. Vlak na rust kwamen de Rotterdammers ook op 2-1 via Reuven Niemeijer. In de 94ste minuut bracht Dion Malone de eindstand op 2-2. NAC zal het in de play-offs opnemen tegen ADO Den Haag.

Almere City kon in theorie nog periodekampioen worden en zich via die weg plaatsen voor de nacompetitie. In eigen huis was het elftal van Alex Pastoor echter kansloos tegen Jong AZ. Almere ging door goals van Mexx Meerdink en Mohamed Taabouni (2x) onderuit.