Nieuws

Jans te spreken over tegenstander: 'Heracles goed begrepen wat een derby inhoudt'

Jans te spreken over tegenstander: 'Heracles goed begrepen wat een derby inhoudt'

30-04-2022 23:42

Ron Jans liep zaterdag met FC Twente tegen een teleurstellende 1-1 aan in Almelo. Heracles kreeg na een kwartier al een rode kaart, maar weerde zich kranig en kan op de complimenten van Jans rekenen. 

Twente had het overgrote deel van de wedstrijd een man meer, maar wist dat niet in de score uit te drukken. De thuisploeg kwam zelfs op voorsprong. "Ik was hartstikke blij dat het rust was, want we waren helemaal niet met voetbal bezig in de eerste helft. Veel te traag voetbal en met een man meer speelden we het heel slecht uit", geeft Jans toe. 

"In de tweede helft was het iets beter, maar we hebben het totaal niet afgedwongen. Een heel vervelende wedstrijd", vervolgt Jans, die het ermee eens is dat Heracles de grotere kansen had. "Ze kwamen twee keer heel gevaarlijk uit en wij kwamen daar goed mee weg."

Het gelijke spel komt vooral door het doorzettingsvermogen van Heracles, vindt Jans. "Dit heeft absoluut te maken met de totale overgave van Heracles. Af en toe waren ze wat over-aggressief, maar het was een geweldige wedstrijd in stelling. Op basis daarvan kwamen we er heel moeilijk doorheen", besluit Jans, die het vaak aan de stok had met trainer Frank Wormuth. "We zijn heel goede collega's, maar je leeft mee, hè",  besluit Jans.