Bayern München pakt tiende landstitel op rij na overtuigende zege op Dortmund

23-04-2022 20:24 Laatste update: 20:43

Bayern München heeft drie competitieronden voor het einde beslag gelegd op de Duitse landstitel. Der Rekordmeister was in eigen huis te sterk voor achtervolger Borussia Dortmund. Bayern heeft nu twaalf punten voorsprong op Borussia en kan niet meer worden ingehaald.

In aanloop naar het duel was de voorsprong van Bayern negen punten, waardoor de landstitel al zo goed als zeker binnen was. Borussia kon met een overwinning de achterstand tot zes punten terugbrengen, maar Bayern was in eigen huis de betere ploeg.

Na een kwartier spelen brak Serge Gnabry de ban voor de thuisploeg. Twintig minuten later bepaalde Robert Lewandowski de ruststand op 2-0 en leek de wedstrijd al gespeeld. Na rust bracht Emre Can echter de stand terug tot 2-1, waardoor de bezoekers nog van een stunt konden dromen. Jamal Musiala bezegelde in de slotfase echter het lot van Dortmund, dat dit seizoen niet verder zal komen dan de tweede plaats. De voorsprong op nummer drie Bayer Leverkusen is maar liefst acht punten.