Nieuws

'Kans heel groot dat Schreuder de nieuwe trainer van Ajax wordt'

'Kans heel groot dat Schreuder de nieuwe trainer van Ajax wordt'

22-04-2022 20:56 Laatste update: 21:07

Ajax-spelers die gewerkt hebben met Alfred Schreuder zijn zeer te spreken over de trainer. Schreuder staat op het lijstje om Erik ten Hag op te volgen en maakt meer kans op die positie dan Peter Bosz, zo wordt gezegd in de Kick Off Voetbalpodcast van De Telegraaf. 

Valentijn Driessen weet te melden dat onder meer Lasse Schöne erg onder de indruk is van de huidige trainer van Club Brugge. "Hij was heel erg enthousiast over Schreuder en Ziyech was dat natuurlijk ook. Ik hoorde van hem dat Schreuder heel dominant aanwezig was, ook als assistent van Ten Hag." Driessen acht de kans 'heel groot' dat Schreuder neerstrijkt in Amsterdam. "Omdat hij eigenlijk als enige direct beschikbaar is. Ajax kan Slot kopen, maar wat ik er van heb vernomen is dat Ajax dat niet wil."

In de communicatie zou Schreuder ook een goede keus zijn om Ten Hag op te volgen. "Schreuder spreekt Duits, Spaans en natuurlijk Nederlands en iedereen bij Ajax liep met hem weg. Hij staat erg hoog op het lijstje, maar we weten niet precies wat de status is", voegt Ajax-watcher Mike Verweij toe. "Zeker is wel dat ze enorm van hem gecharmeerd zijn."

De interesse in Peter Bosz is inmiddels iets afgenomen, meldt Verweij. "Bij Ajax zijn er toch wel wat mensen die hem door zijn lege erelijst niet willen in Amsterdam", geeft de Ajax-kenner toe. "Ik moet wel zeggen dat hij zeker op de lijst staat, want die lijst is niet zo lang." Bosz staat met Olympique Lyon op een teleurstellende achtste plaats, maar lijkt nog steeds het vertrouwen van het bestuur in Frankrijk te genieten.