Nieuws

Beugelsdijk niet vervolgd door OM voor matchfixing, wel andere strafbare acties

Beugelsdijk niet vervolgd door OM voor matchfixing, wel andere strafbare acties

22-04-2022 18:12

Het Openbaar Ministerie zal Tom Beugelsdijk niet verder vervolgen voor eventuele matchfixing. De Sparta-verdediger werd dit jaar onderzocht door de Rotterdamse politie, maar deze kon geen bewijs vinden voor de aantijgingen. Beugelsdijk wordt echter nog wel onderzocht voor een ander incident. 

Dat meldde het OM vrijdagmiddag aan de NOS. In 2021 werd Beugelsdijk langere tijd afgetapt door de Rotterdamse politie. Wegens gebrek aan bewijs laat het OM de zaak seponeren, maar dat betekent niet dat Beugelsdijk al in veilige haven is. 

De Sparta-verdediger wordt er nog steeds van verdacht te gokken op eredivisiewedstrijden. Het OM heeft informatie doorgegeven aan de KNVB, die een vooronderzoek begint naar Beugelsdijk. Dat onderzoek zal uitwijzen of de verdediger voor de tuchtcommissie moet verschijnen. 

In januari van vorig jaar beging Beugelsdijk een opvallende overtreding die hem een gele kaart kostte. Naar aanleiding van de overtreding werd het onderzoek naar de Hagenees gestart. Op UniBet hadden twee gokkers fors verdiend door flink in te zetten op een gele kaart van de verdediger, iets wat weinig voorkomt. Daarnaast kenden de twee gokkers elkaar, waardoor de alarmbellen afgingen bij de gokinstantie, die naar de politie stapte.