Nieuws

Schreuder gaat vragen over Ajax uit de weg: 'Daar gaat het helemaal niet om'

Schreuder gaat vragen over Ajax uit de weg: 'Daar gaat het helemaal niet om'

22-04-2022 15:18

Club Brugge-trainer Alfred Schreuder heeft voor het eerst stilgestaan bij de berichtgeving over diens mogelijke komst naar Ajax als opvolger van Erik ten Hag. Naar eigen zeggen onderhoudt hij nog veel contact met de hoofdstedelingen, maar dat geldt voor meer clubs.

In het geruchtencircuit wordt de in België sterk presterende trainer volop in verband gebracht met de baan van hoofdtrainer bij de regerend landskampioen van Nederland. "Het enige wat ik erover kan zeggen, is dat er met elke club waar ik gewerkt heb ook nog contact is", zegt Schreuder op de persconferentie. "Dat is bij Ajax zo, dat is bij Hoffenheim zo en dat is zelfs bij FC Twente zo, terwijl ik daar meer dan tien jaar geleden actief was."

De vraag of Ajax de droomclub is van de voormalig assistent-trainer bij onder meer FC Barcelona en de Amsterdammers, gaat hij uit de weg. "Daar gaat het voor mij helemaal niet om vandaag. Ik zit hier op deze persconferentie om de play-offs te bespreken. Daar wil ik de komende vijf weken nu volledig op focussen", verandert hij het onderwerp. Vervolgens geeft de perschef aan dat vragen over een mogelijke stap naar Ajax niet langer worden beantwoord.

Komend weekend staat er een saillant duel op het programma: Schreuder treft met tegenstander Royal Antwerp een oude bekende. Marc Overmars is daar inmiddels werkzaam als technisch directeur, nadat hij noodgedwongen moest vertrekken bij Ajax.