Nieuws

Letsch had bijzondere plannen voor Sparta-duel: 'Spelen zonder keeper overwogen'

Letsch had bijzondere plannen voor Sparta-duel: 'Spelen zonder keeper overwogen'

18-04-2022 14:04

Thomas Letsch heeft overwogen het duel tussen Vitesse en Sparta zonder keeper te beginnen. Letsch staat met Vitesse op een 0-1 achterstand en moet in de resterende zes minuten, die op dinsdag worden uitgespeeld, iets verzinnen om de overwinning binnen te slepen. 

Sparta stond ruim een maand geleden met 0-1 voor toen het duel met Vitesse gestaakt werd. De KNVB heeft 19 april aangewezen als speeldatum om de laatste zes minuten uit te spelen, waardoor Letsch op een andere manier aan de wedstrijdvoorbereiding kon beginnen. "Het is voor ons ook allemaal nieuw. We hebben nu een strijdplan ontwikkeld", zegt de trainer tegenover De Gelderlander.

"Spelen zonder keeper heb ik even overwogen, maar dat gaan we niet doen. Dat is geen serieuze optie. Wij zetten in op de winst", verzekert Letsch. "Mijns inziens had de voetbalbond de hele wedstrijd over moeten laten spelen", geeft Letsch als kanttekening. "Sparta besloot op 4 maart niet meer het veld op te gaan. Maar de scheidsrechter achtte de veiligheid gegarandeerd. Het stadion was leeg. Er was helemaal geen reden de boel af te blazen."