Nieuws

'Patrik Walemark wordt beter dan Nelson, hij is echt een goede speler'

'Patrik Walemark wordt beter dan Nelson, hij is echt een goede speler'

11-04-2022 10:03 Laatste update: 10:03

Reiss Nelson was zondag de grote man bij Feyenoord. De Engelse aanvaller scoorde en leverde twee assists, desondanks zijn Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk nog niet echt onder de indruk van de kwaliteiten van de huurling van Feyenoord.

"Ik vond hem aardig spelen", zegt Janssen aan tafel bij Studio Voetbal. "Ik vind dat hij simpel speelt, heel veel de combinatie zoekt en rustig is aan de bal. Daarnaast is hij redelijk goed in de passing. Een prima speler, eigenlijk." Van Hooijdonk haakt in op de uitspraak van zijn collega-analist en is erg kritisch op het doelpuntenaantal van Nelson. "Hij maakt vandaag (zondag, red.) pas zijn eerste goal in de Eredivisie. Hij ziet er niet uit als een doelpuntenmaker."

Janssen spreekt zijn twijfels uit of de Engelsman wel op de juiste postitie staat bij Feyenoord. "Ik ken zijn voorgeschiedenis niet, maar ik ben benieuwd wat zijn positie is. Hij is geen typische buitenspeler." De voormalig speler van Vitesse, FC Twente en Ajax zag een groot talent in de aanvalslinie rondlopen bij Feyenoord. "Patrik Walemark wordt beter dan Nelson. Hij is echt een goede speler", aldus Janssen.