Feyenoord verstevigt derde plek na verdiende overwinning op Willem II

02-04-2022 22:50

Feyenoord ontving Willem II in De Kuip en het was in Rotterdam vanaf het begin een ware schiettent. De ploeg uit Tilburg had niets te vertellen en werd direct naar achter gedrukt. Cyriel Dessers kreeg meteen een goede kans, maar de Belgische spits schoot over. De thuisploeg speelde op een hoog tempo en was de bal nooit lang kwijt. Willem II stelde hier niet veel tegenover en wachtte de counterkans af.

De Rotterdrammers bleven drukken, maar wisten nooit een aanval met genoeg overtuiging af te maken. Timon Wellenreuther had altijd een antwoord op de kansen van Feyenoord, of er werd naastgeschoten.

In de blessuretijd van de eerste helft kopte Luis Sinisterra goed tussen de palen, maar had Wellenreuther een antwoord op de inzet van de Colombiaan. De twee ploegen gingen verrassend genoeg met de brilstand naar de kleedkamers. Feyenoord had maar liefst 72% balbezit in de eerste helft en was heer en meester.

In het tweede bedrijf veranderde het wedstrijdbeeld niet. Feyenoord bleef drukken bij de Tilburgers en kreeg na ruim een uur spelen loon naar hard werken. Sinisterra creëerde mooi ruimte met een sleepbeweging en schoot in de korte hoek raak. Wellenreuther had geen antwoord op het schot en Feyenoord kwam op voorsprong.

Bryan Linssen kwam twintig minuten voor tijd voor Dessers en kreeg meteen een goede kans, maar Wellenreuther voorkwam de treffer. Feyenoord zakte in de slotfase wat terug en dit gaf de bezoekers uit Tilburg de kans om voorzichtig aan te vallen. Willem II wilde een strafschop na een vermeende handsbal, maar de scheidsrechter wilde hier niet in mee.

Heerkens had hierna nog een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar Gernot Trauner gooide zich voor de bal. In de blessuretijd maakte Linssen de bevrijdende en verdiende 2-0 voor Feyenoord. De spits profiteerde van een blunder van jewelste van Wessel Dammers en besliste daarmee de wedstrijd. Feyenoord schoot maar liefst dertig (!) keer, waarvan er negen schoten tussen de palen belandden. Willem II stelde daar twee schoten tegenover die beiden niet het doel troffen.

Door de overwinning verstevigt Feyenoord de derde plek en staat het drie punten voor op nummer vier AZ. Willem II kon lange tijd hopen op een stunt, maar blijft door de verdiende nederlaag vijftiende in de Eredivisie. De voorsprong op hekkensluiter PEC Zwolle bedraagt slechts drie punten.