Nieuws

'Oud-PSV'er Zoet kan twee jaar bijtekenen in Italië'

'Oud-PSV'er Zoet kan twee jaar bijtekenen in Italië'

22-03-2022 23:02 Laatste update: 23:04

Voormalig PSV'er Jeroen Zoet krijgt de optie om twee seizoenen bij te tekenen bij Spezia Calcio. De doelman vertrok in 2020 uit Eindhoven en kwam sindsdien uit voor de Italiaanse ploeg, die momenteel zestiende in de Serie A staat en voor lijfsbehoud vecht.

Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. Het contract van de doelman loopt deze zomer af, maar de Italiaanse club wil hem graag tot 2024 vastleggen. Zoet is momenteel tweede keus in Italië achter Ivan Provedel en kan ook nog andere keuzes maken, zoals een terugkeer naar Nederland. De doelman arriveerde bij Spezia als eerste keus, maar stond door een blessure lange tijd aan de kant. Trainer Thiago Motta is nu overtuigd van Provedel en houdt hem als eerste keus aan. 

'Ondanks de reserveplek is Spezia erg te spreken over de manier waarop Zoet zich manifesteert', schrijft de krant. Spezia staat zeven punten boven de degradatiestreep en heeft handhaving volledig in eigen hand. Zoet stond dit seizoen zeven keer onder de lat voor Spezia en kreeg maar liefst negentien tegentreffers om de oren. De Volendammer kwam eerder uit voor PSV, RKC Waalwijk en FC Utrecht.