Nieuws

Overmars gaat in op sportieve ambities: 'Zie de groeipotentie van de club en stad'

Overmars gaat in op sportieve ambities: 'Zie de groeipotentie van de club en stad'

21-03-2022 13:59 Laatste update: 17:47

Marc Overmars heeft tijdens zijn presentatie als technisch directeur bij Royal Antwerp FC zijn keuze voor de club toegelicht. De bestuurder geeft aan voor The Great Old gekozen te hebben wegens de torenhoge ambities, waarvan hij graag deel wil uitmaken.

"Ik denk dat de familie Gheysens (de steenrijke eigenaar, red.) mij overtuigd heeft van het project", begint Overmars zijn relaas. "Waar ze naar toe willen met de club. Het is een club van het volk en de supporters en dat vind ik altijd mooi", licht hij toe.

Aan ambities is er geen gebrek op de Bosuil, waar Overmars een contract tekent voor vier jaar. "Ik vind eigenlijk dat het bouwen aan iets gezamenlijks, naar iets toewerken, het mooiste is dat er is. Daarom was mijn interesse in Antwerp snel tot me gekomen. Daardoor zijn we er ook heel snel uitgekomen."

In 2020 won Antwerp al de Belgische beker, maar een landstitel is het grote doel. De ploeg werd voor het laatst in 1957 kampioen van de hoogste divisie. "Ik vind het een mooie uitdaging. Ik zie de groeipotentie van de stad en de club. Wat er in de afgelopen vijf jaar is opgebouwd, moeten we niet vergeten, want alles gaat niet even binnen een paar maanden."

Overmars kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging als technisch directeur. "Ik ben een teamspeler, ik heb de mensen ook nodig. We hopen hier iets moois van te maken. Het is een nieuwe periode en een nieuw hoofdstuk. Daar wil ik met iedereen graag goed aan beginnen", besluit de 48-jarige voormalig aanvaller.