Nieuws

Vink snapt helemaal niets van spel Ajax: 'Ze leren het gewoon niet'

Vink snapt helemaal niets van spel Ajax: 'Ze leren het gewoon niet'

20-03-2022 15:38 Laatste update: 15:42

Volgens ESPN-analisten Mario Been en Marciano Vink staat Feyenoord volledig terecht op voorsprong bij rust in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax (1-2). Het tweetal ziet enkele spelers van Ajax door het ijs zakken, vooral Steven Berghuis speelt een zwakke partij.

"Feyenoord is heel erg scherp in de duels", begint Been zijn relaas bij de betaalzender. "Bepalende spelers als Berghuis en Antony komen niet aan de bal", ziet hij. Bij de tegengoal ging er aan Amsterdamse zijde het nodige mis. "Blind is helemaal uit positie. Til moet hem eigenlijk maken, maar Sinisterra maakt hem uiteindelijk goed af", vertelt Been over het openingsdoelpunt.

"Dit is exact wat er bij Benfica uit (doelpunt Roman Yaermchuk, red.) gebeurde", haakt Vink op Been in. "Blind is totaal uit positie. Nelson komt zo uit zijn rug. Er is zoveel ruimte voor Feyenoord om te voetballen. Veel spelers geven niet thuis. Berghuis speelde zijn slechtste eerste helft van het seizoen", analyseert de voormalig voetballer. "Het ligt in één keer helemaal open. Dat mag gewoon absoluut nooit gebeuren. Ze leren het gewoon niet."

Sébastien Haller trok halverwege de eerste helft de score gelijk. Over het optreden van Ofir Marciano bij de tegentreffer voor Feyenoord is het duo niet te spreken. "Niet sterk gekeept, hij moet de bal naar de zijkant duwen", vervolgt Vink.

Eén speler aan de kant van Ajax blinkt volgens de analist uit: Ryan Gravenberch. "Na de winterstop was hij bij FC Utrecht-uit de beste man van het spel." Vervolgens was het twintigjarige toptalent een tijd uit de roulatie door een coronabesmetting. "Hij is de meest bedrijvige speler van iedereen. Ajax komt wel rond de zestien, maar dan is de eindpass net niet goed."

Bij Feyenoord benoemt Vink een andere uitblinker. "In dit soort duel staat Aursnes er. Hij zit er heel kort op, goede druk. Berghuis moet gewoon sneller handelen", over het doelpunt van Guus Til. "Als je op het middenveld wordt aangegooid, mag je in dit soort wedstrijden verwachten dat er iemand in je rug zit", besluit Vink.